Şef Alican Saygı Lycée Saint-Benoit’da lise eğitimini tamamladıktan sonra Fransa’ya giderek Lyon’da Institut Paul Bocuse’da Aşçılık ve Restoran Yönetimi, Avignon şehrinde Ecole Hoteliere d’Avignon’da Otelcilik ve Restoran Yönetimi eğitimi almıştır. Kariyerine Lyon’da Le Sud’de (Paul Bocuse) başlayıp, yine Lyon’da bulunan iki Michelin yıldızlı Le Pavillon de la Rotonde’da devam etmiştir. 2009 yılında Paris’te bulunan Alain Ducasse’ın restoranı Le “58” Tour Eiffel’de “Chef de Partie” olarak çalıştıktan sonra bir Michelin yıldızlı Chateau de Bagnols’a geçmiştir. 2012 yılında Tayvan’a taşınarak Taipei’de bulunan Longtable’da “Chef de Cuisine” olarak görev almıştır. Ardından Singapur’da bulunan iki Michelin yıldızlı ve The World’s 50 Best Restaurant listesinde 14., Asia’s 50 Best Restaurant listesinde 2. sırada olan Restaurant André’de “Chef de Partie” olarak çalışmıştır. 2014’te Türkiye’ye dönerek çeşitli prestijli restoranlarda “Chef de Cuisine” görevlerini üstlenmiş olan Saygı, 2017’de Le Cordon Bleu Chef testlerini başarı ile tamamlayarak Le Cordon Bleu İstanbul eğitmen kadrosuna katılmıştır.

Team Avata: 
Team Job: 
USTA ÖĞRETİCİ
Team youtube: 
#